PCBS Het Open Venster

  • Stacks Image 104
    Image slide caption
  • Stacks Image 223
    Image slide caption
  • Stacks Image 224
    Image slide caption
BSO Pompidoe, de leukste BSO in Lombardijen!!
Pasted Graphic
Voor en na school
Als u zelf werkt of naar school gaat, kunnen wij uw kind vanaf 7 uur ontvangen en zorgen wij ervoor dat hij/zij op tijd op school is. Als de schooldag erop zit, staan wij bij school om de kinderen op te halen en bieden hen een leuke en gezellige middag aan tot 18.00 uur.

Niet zitten bij tv of pc, maar fantaseer, knutsel en beweeg!
Bij Pompidoe zetten we de kinderen niet voor de televisie en we hebben ook geen computers.
Wij bieden activiteiten aan, die kinderen stimuleren om actief bezig te zijn.
Als we na schooltijd bij Pompidoe binnenkomen, gaan we eerst wat drinken en fruit eten. Tijdens dit eet- en drinkmoment praten we met elkaar over wat er is gebeurd op school of over andere zaken die de kinderen op dat moment bezighouden. Verder kunnen we ook bespreken wat we die middag gaan doen. Kinderen kunnen kiezen of ze willen meedoen aan een geplande activiteit, of dat ze liever zelf gaan spelen.
Even niets doen of buitenspelen kan natuurlijk ook!

In de schoolvakantie
In de schoolvakanties werken we met thema’s en daar omheen organiseren we activiteiten.
Een uitstapje behoort tot de mogelijkheden, maar ook een speurtocht, een kookactiviteit, schminken, timmeren of een apparaat uit elkaar schroeven in onderdelen, verkleedpartijen of knutselmiddagen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u op onze website kijken: www.bsolombardijen.nl.
Daar vindt u ook een overzicht van onze tarieven en een inschrijfformulier. Mocht u nog andere informatie willen hebben of heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op alle dagen van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer 010-4191241, maar u kunt uw vragen ook per mail stellen via info@bsolombardijen.nl.

Like en volg ons op Facebook: www.facebook.com/bsolombardijen


Elsbeth van Rooij correspondentieadres:
Ineke Brandenburg BSO Lombardijen, Pliniusstraat 9, 3076 AH Rotterdam
directie 010-4191241

locatie Pompidoe:
Horatiusstraat 50, 3076 XB Rotterdam
Kiekeboe, daar wil je elke dag naar toe!
Kinderopvang Kiekeboe is al jaren een begrip in de wijk Lombardijen; het kinderdagverblijf zorgt voor opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in een mooi pand aan de Pliniusstraat.
De ruime, lichte lokalen en de prachtige buitenruimte geven kinderen de vrijheid om in hun eigen tempo zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Ervaren medewerkers begeleiden de kinderen hierbij. Ouders kunnen hun jonge kind in vertrouwen bij ons achterlaten, als zijzelf gaan werken of naar school gaan.

Groepen
Kiekeboe heeft 4 groepen: in Kleine Beer en Dribbel worden kinderen van 0 tot 2 jaar opgevangen en in Dikkie Dik en Kikker vind je kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Gezellig en vertrouwd
De sfeer in Kiekeboe is gezellig en vertrouwd: Iedereen kent iedereen, of het nou gaat om kinderen, ouders of medewerkers. Geen grote organisatie, maar kleinschalig en dat is wat je als ouder wilt, voor je jonge baby en/of peuter.

Voorschoolmethode
In de peutergroepen wordt gewerkt met de voorschoolmethode Uk&Puk, waardoor onze peuters worden gestimuleerd in hun ontwikkeling op het gebied van spraak/taal en rekenvaardigheden. Zonder heel prestatiegericht te zijn, want het welbevinden van onze kinderen komt op de allereerste plaats, worden zij goed voorbereid op de stap naar het basisonderwijs.


Van Kiekeboe naar Pompidoe
Als kinderen eenmaal 4 jaar zijn en de spannende overgang naar de basisschool hebben gemaakt, kunnen ze in hun vrije tijd lekker komen spelen bij BSO Lombardijen, op Pompidoe. Zie elders in deze schoolgids meer informatie hierover. Onze Kiekeboepeuters gaan trouwens vaak van tevoren al een kijkje nemen op de BSO en mogen daar zelfs een poosje spelen. Dat vinden ze natuurlijk heel stoer, want dan voelen ze zich al echt bijna 4 jaar! En ondertussen zijn ze daar dan vast een beetje gewend, voor als ze eenmaal naar school gaan.

Meer weten?
Mocht u meer informatie willen hebben over Kiekeboe, dan kunt u die vinden op www.kiekeboekinderopvang.nl , hier vindt u ook een overzicht van onze tarieven en een inschrijfformulier. Mocht u nog andere informatie willen hebben of heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op alle dagen van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer 010-4191241, maar u kunt uw vragen ook per mail stellen via info@kiekeboekinderopvang.nl. En wilt u onze nieuwtjes volgen? “Like” ons dan op: www.facebook.com/kiekeboekinderopvanglombardijen

correspondentieadres:
Stichting Kinderopvang Lombardijen
Pliniusstraat 9
3076 AH Rotterdam
Tel.nr. 010-4191241
info@kiekeboekinderopvang.nl

Prot. Chr. Basisschool Het Open Venster
Catullusweg 11-13
3076 KB Rotterdam
Telefoon 010-4198722